2010 m. gegužė 26 d., trečiadienis

Lengvas pyragas su braškėmis




***


Labai laukiu braškių sezono. Ir žinote ką darysiu, kai prasidės pirmosios lietuviškos braškės - ogi jas valgysiu su cukrumi. Neketinu jų gadinti kepdama braškinius tortus, vyniodama į lietinius ar mirkydama į grietinėlę. Ir man skaniausios braškės tiesiai iš daržo, neplautos. O kadangi jau taip atsitiko, kad negalėjau ramiai praeiti pro braškes prekybos centre, nutariau iškepti lengvą ale braškių tortą.
Labai neišsiplėsiu, nes kaip pagrindą šiam pyragui ar tortui ėmiau paprastą biskvitą, jau aprašytą mano Bloge. Tik vienas papildymas - prieš įkišant biskvitą į orkaitę, išplakiau du kiaušinio baltymus su cukraus pudra iki standžių putų (kaip morengams) ir visą šią masę supyliau ant tešlos viršaus. Taigi, išėjo skani lengvai zefyrinė plutelė.
Biskvitą sulaisčiau sirupu, kurį paruošiau iš vandens, Grenadinų sirupo bei šiek tiek cukraus. o pertepimas elementarus - plakta grietinėlė su braškių gabalėliais.
Kadangi neturėjau mėtų, puikiai papuošimui priderinau baziliko šakelę.
Skanaus !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą