2011 m. spalis 14 d., penktadienis

Brokoliai kepti su česnakais





***


Mano namai kvepia keptu česnaku...Labai mėgstu, myliu ir vertinu šią prieskoninę daržovę. Neįsivaizduoju savo virtuvės be gausybės svogūnų ir česnakų, dievinu keptą duoną įtrinta česnakais. Bet štai to tikrai nepasakyčiau apie brokolius. Pirma mintis pagalvojus apie brokolius - kietas ir žalias. Tačiau tikrai valgomas. Brokoliai mūsų virtuvėje atsiranda retai, brokolių patiekalų niekada nesirenku kavinėse, neauginu ir savo darže. Tačiau vis pagalvoju, jog mano Nemeilė brokoliams yra iš nežinojimo kaip skaniai juos pagaminti.
Todėl šios dienos popietė buvo skirta eksperimentui su šia žalia ir kieta daržove.
Brokolius šiek tiek apviriau sūriame vandenyje. Apšlaksčiau alyvuogių aliejumi bei pagardinau pipirais. Keptuvėje pakepinau kelias galvutes česnako. Kai jos pradėjo gražiai gelsti, gražiai į keptuvę sudėjau brokolių žiedynus ir gerokai apkepiau. Pabaigai užbėriau šiek tiek džiuvėsėlių, pagardinau druska, soja ir skrudintomis pistacijomis. Patiekalas išėjo gana sotus ir tikrai nenuvylė skonis.

1 komentaras:

  1. mano šaldytuve ilgai gulėjo vienišas brokolių kupstas ir tu jį išgelbėjai :) puikiai, kvapniai ir greitai. merci už mintį ;)

    AtsakytiPanaikinti